Iklan Raya 2017 Paling Sedih

09:27:00

Assalamualaikum
video
Iklan raya paling sedih *bagi aku* pada tahun 2017 nie. Aku tengok iklan nie memang aku menangis weyy! Serious talk, korang patut tengok iklan. Aku tengok iklan nie, terbit rasa insaf dalam hati. Jarang tau aku menangis macam potong bawang seguni 😭

Tahniah Pelaburan Mara kerana mencipta idea iklan sebegini. Walaupun ada manusia tweet tweet kenapa buat iklan sedih sedangkan aidilfitri kita patut raikan dengan gembira. Iklan sebegini kadang-kadang insafkan kita.

Dalam iklan nie, kita dapat lihat bagaimana hubungan sesebuah keluarga itu. Sedihkan bila makcik pakcik tak ambil peduli tentang kita. Sanggup nak hantar ke rumah kebajikan sedangkan anak-anak kecil itu baru sahaja menjadi anak yatim piatu sekelip mata. Nasib baik masih ada yang ada hati. Sanggup jaga! Sedihnya! 😭😭😭

Aku suruh HR tengok video nie semalam. Hari nie dia cakaplaa yang dia dah tengok video tu. Dia cerita kat aku sambil menangis weyy! Hati tisu betul mak buyung nie. Nak tergelak pun ada. Truly, video nie sangat menyentuh perasaan 😭😭😭 

❝ By the way, terima kasih iklan raya Tenaga Nasional Berhad kerana hiburkan hati aku dengan gelagat Aida tu 🀣 ❞

Baju Raya Tak Jadi

11:11:00

Assalamualaikum
Raya dah dekat tapi baju raya tak jadi. Apa perasaan kau kalau kena macam tu? 😭 Aku punya kecewa tu jangan cakap laa. Aku punya angan-angan nak bergaya di hari raya bukan main tinggi lagi. Sekali baju kau hancur weyy! Hati aku? Hancur jugak!

Ceritanya bila baju aku siap, aku tak ada rasa nak try baju tu. Yelaa mana tahu tiba-tiba baju tu terbesar ke, terkecil ke apa kan. Tapi langsung tak ada rasa nak try baju tu. Selepas seminggu baju tu siap, baru laa terbuka hati nie nak try baju raya tu.

Huwarrggghhhhh! 😭😭😭😭😭 Apa nak buat nie? Apa nak buat? Baju raya yang aku tempah baju kurung moden berkain jenis A-Line tapi kain tu jadi kembang serupa gaun. Apa kau rasa weyy? Apa kau rasa?! Menangis melalak aku tepi katil masa tu.

Boleh dikatakan baju tu jadi sangat buruk! Tak sesuai langsung dipanggil sebagai baju raya. Aku tak buat apa dah. Terus aku simpan baju raya tak jadi tu plastik dan campak dalam almari. Taknak tengok! Mood raya aku dah capai 95% merundum ke 5% je. 90% tu dah hilang bersama-sama baju buruk tu!

Menangis aku whatsapp Kak Ida cerita yang baju raya adiknya nie hancur. Siap hantar gambar lagi! Kakak ipar aku pun terkejut tengok baju aku. Tahu laa aku nie besar tapi janganlaa over sangat jahitkan baju aku tu 😭😭😭 

Terus suruh Kak Ida balik tunggu sebab nak ajak teman pilihan baju raya baru kat kedai. Bila Kak Ida balik je, terus aku pergi beli. Habiskan gaji macam tu. Sehelai pun RM200 weyy! Kering kejap gaji aku. Tak apa, demi raya! Bila dah beli dan try baju baru, mood raya aku over tau! Meningkat terus 200%! Hahahahahahaaaa tak sabar nak raya πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„πŸ˜„

Checklist:-
✔  Baju Raya [Baju Kurung, Jubah, Blouse, Seluar]
✔  Kasut Raya [Sandal, Selipar]
✔  Shawl Raya [Maroon, Mustard and coming soon *ada lagi tak beli*]
✔  Tukar Duit Raya [RM1, RM5]
✔  Handbag Raya [Ini pilihan ma]
✔  Henna Raya [Baru pakai di jari. Lukis belum]
ㄨ Bakal Suami [Belum berjumpa jodoh lagi]

Semusim Rindu Full Episode

09:36:00

Assalamualaikum
Sinopsis:-
Mengisahkan Hajar Adira yang kehilangan kedua ibu bapanya sejak berumur 5 tahun, sejak itu dia tinggal bersama ibu saudaranya, Nazimah. Hajar selalu didera oleh Nazimah. Tidak tahan dengan penderaan fizikal dan mental yang terpaksa dilalui selama 5 tahun, Hajar nekad melarikan diri ke Johor untuk bertemu dengan Mak Ngah Nasriah. Namun, setibanya di Johor Bahru Hajar hilang punca tanpa mengetahui arah untuk dituju. Pertemuannya dengan Firdaus yang sedang menunggu ketibaan isterinya, Fauziah telah membawa Hajar ke dalam kehidupan suami isteri itu yang masih belum dikurniakan zuriat.

Bagaimanapun, nasibnya bertambah malang apabila ibu angkatnya meninggal dunia, manakala bapanya pula lumpuh. Situasi itu secara tidak langsung membuatkan segala tanggungjawab terletak di bahunya untuk membesarkan adik-beradiknya yang lain.

Muncul pula Ikhman, lelaki yang suka sangat meyakitinya. Ikhman telah jatuh hati pada Hajar, namun keegoannya menjadi penghalang untuk berterus-terang. Pertemuaan mereka itu juga membuka jalan untuk Hajar bertemu dengan keluarga kandungnya. Kehadiran Pak Usu Halil selepas 15 tahun mencarinya masih sukar dimaafkan Hajar.

Hajar dan Ikhman pula setuju disatukan walaupun, Hajar masih sangsi akan perasaannya. Perkahwinan mereka berlangsung dengan syarat, mereka takkan tinggal sebumbung selepas berkahwin.  Bagaimanapun, satu demi satu konflik muncul sehingga membuatkan mereka bergolak dengan perasaan masing-masing apabila bersikap ego.

Saksikan drama Semusim Rindu setiap hari Isnin hingga Jumaat jam 6.00 petang di saluran Astro Prima dan Maya HD.

Hero Seorang Cinderella Full Episode

09:31:00

Assalamualaikum
Sinopsis:-
Kisah seorang Cinderella bernama Nura Medina dan hero, Tengku Ian Uzzam.

Sekali pandang, orang mesti cakap dia sesuai untuk Cinderella versi thriller. Dia cantik tapi muka dia beku. Senyum ikhlasnya mahal. Jelingannya tajam mengalahkan pedang. Semuanya hanya untuk menutup kisah hidupnya. Itulah Nura Medina.

Seratus lapan puluh darjah pula dengan heronya. Heronya masih versi Prince Charming. Dia kacak membunuh. Senyumnya ikhlas versi pencair hati. Jelingannya mampu bikin anak dara penasaran. Dan kepulangannya ke Malaysia kali ini bersama satu amanah. Itulah Tengku Ian Uzzam.

Nura Medina hidup bersama ibu tiri, Datin Mawar dan kakak tiri, Puteri selepas perkahwinan kedua ayah Medina, Datuk Azizan. Hubungan Medina dengan ayahnya tak begitu rapat kerana selalu dihasut oleh Datin Mawar. Sehingga dia difitnah lalu dihalau keluar rumah oleh Datuk Azizan. Walau apa yang terjadi Tengku Ian selalu dalam hidupnya, muncul sebagai hero penyelamat.

Namun ada rahsia disebaliknya? Apakah rahsianya?

Tips/Petua : Memilih Pekerjaan Dan Tempat Kerja

14:45:00

Assalamualaikum
Hari nie nak bagi tips yang berguna kepada semua yang ingin memilih kerja atau tempat kerja. Tidak kira sama ada fresh graduated atau yang ingin berhijrah ke company lain. Harap dapat membantu dan kalau ada tambahan, sila tinggalkan comments. Nanti aku update yang mana berguna..
1. Sesuai Dengan Kelayakan
Sebuah pekerjaan akan lebih mudah dan menyenangkan apabila anda bekerja di bidang yang sesuai dengan kelayakan yang dimiliki. Anda akan lebih menikmati dan merasa selesa dengan suasana kerja serta tugas-tugas yang menjadi tanggungjawab anda di tempat kerja kerana kelayakan anda dapat dipraktikkan untuk menyelesaikan semua pekerjaan.

Namun, apabila anda memilih untuk bekerja di luar kelayakan atau 'lari bidang' dengan alasan tertentu, maka adalah sangat penting untuk memiliki tekad dan kemampuan yang tinggi untuk mempelajari hal-hal baru yang sesuai dengan proffesion yang anda pilih. Tidak salah jika 'lari bidang', asalkan anda mempunyai tanggungjawab untuk menghadapi risiko dalam bidang yang baru.

2. Gaji
Kebanyakan orang akan menjadikan gaji sebagai watak utama dalam memilih pekerjaan. Kerana itu ramai yang memilih bertahan di sebuah tempat kerja yang menawarkan gaji besar meskipun skop kerja yang tidak begitu selesa dan menyenangkan, atau mereka yang memilih bertukar kerja ke tempat kerja baru dengan alasan untuk mendapatkan gaji yang lebih besar.

Gaji merupakan faktor yang sangat penting dalam pekerjaan, oleh kerana itu selalu pertimbangkan secara matang dan tidak terburu-buru mengenai hal ini. Bila anda memutuskan untuk berhenti dan mencari pekerjaan, pastikan gaji yang didapatkan di tempat yang baru akan lebih baik dan sesuai dengan jumlah kos yang akan anda perlukan, contohnya duit minyak, tol dan sewaktu dengannya.

3. Prestasi Syarikat
Bekerja pada sebuah syarikat besar akan membuat anda memiliki sebuah kebanggaan dan prestasi tersendiri. Hal ini juga akan mempengaruhi kemudahan yang disediakan dan keselesaan yang anda akan dapat di syarikat tersebut kerana sebuah syarikat besar semestinya memiliki kemampuan lebih untuk menjaga kebajikan pekerja.

Anda juga akan mendapat banyak faedah berbanding syarikat lain sehingga anda tidak ingin bertukar tempat kerja lain. Anda akan kekal di syarikat itu!

4. Lokasi Tempat Kerja
Paling penting untuk dipertimbangkan kerana ini akan mempengaruhi emosi anda di tempat kerja setiap harinya. Bekerja di bandar besar dan tempat kerja yang lokasinya jauh dari tempat tinggal akan membuat anda harus menghabiskan banyak masa di atas jalanraya. Hal ini sangat merugikan dan membuang banyak masa berharga anda.

5. Pengalaman Yang Akan Anda Dapat
Walaupun syarikat tempat anda bekerja hanya sebuah syarikat kecil, anda tetap dapat manfaatnya sebagai tempat untuk belajar sementara dan sebagai batu loncatan untuk dapat menembus syarikat yang lebih besar di waktu yang akan datang.

TAMBAHAN : Tegakkan Integriti
Setiap orang akan menghadapi dugaan masing-masing dalam alam pekerjaan. Walaupun belum berada dalam pekerjaan atau jawatan yang sesuai dengan keinginan, memiliki integriti yang tinggi di setiap pekerjaan merupakan hal yang wajib dimiliki. Kerana setiap kali anda berada di luar zon selesa, akan selalu ada hal yang boleh dipelajari dan digunakan sebagai bekalan untuk mencapai kejayaan pada masa akan datang. Dengan begitu, anda harus bersiap sedia dengan pengalaman yang cukup bekerja di tempat yang anda inginkan!
Credit to Cermati

Anak-Anak Ramadhan

09:48:00

Assalamualaikum

Siapa ingat lagi cerita legend bulan Ramadhan? Cerita yang ditunggu-tunggu setiap kali bulan Ramadhan. Cuma sekarang je dah tak nampak cerita nie ditayangkan di tv. Hello! Nie cerita paling banyak sambutan berbanding cerita lain okay!

Anak-Anak Ramadhan the legend! Sanggup aku download cerita sebab nak layan cerita nie. Nak harapkan tv tayangkan lagi entah bila. Asyik tayang cerita based on novel je. Mana syiokkk! Dah dah, jom layan cerita nie sementara boss tak ada dalam office πŸ˜…

Siapa Yang Menangis?

10:37:00

Assalamualaikum
Selepas update entry Rumah Sewa Puaka, gigihlaa aku nak story lagi satu cerita yang baru lagi aku terkena sebelum Ramadhan. Dalam awal bulan Mei aku terkena benda. Ya Allah, kenapa aku insan terpilih yang tidak bertuah untuk itu? 😭

Kali nie benda nie memang buat aku takut meremang habis weyy! Gila tak meremang kalau kena benda macam tu walaupun hanya dengar sahaja. Kalau aku tegur hari tu, taktahu laa apa yang akan terjadi. Nasib baik hari tu mulut aku nie dapat cover sebaik mungkin. Biasanya mulut aku berpuaka jugak suka tegur.

Kisahnya macam nie, pada hari Rabu bulan Mei tu, aku pergi rumah nenek aku untuk hantar periuk dan lemang. Aku, ayah dan dua orang anak saudara aku je yang pergi. Bila sampai rumah nenek, aku turun sensorang je sebab nak cepat. Bayangkan masa aku sampai rumah nenek petang hari sekitar pukul 6 petang tu, grill pintu terkunci tapi pintu rumah terbuka.

Aku pun assume laa maklong aku tinggal nenek yang sensorang kat rumah sebab nenek aku nie sakit. Katil nenek diruang tamu di tepi pintu utama rumah tu. Kiranya katil nenek nie belakang pintu bila pintu rumah dibuka. Tepi katil nenek tu ada tingkap yang menghadap beranda rumah.

Aku nie masa sampai intai-intai je laa dalam rumah sambil bagi salam. Bila tengok sunyi je, aku letak periuk dan lemang atas kerusi tepi pintu luar tu. Masa aku letak periuk, aku dengar suara nenek menangis mendayu-dayu je kat tepi tingkap katil dia. Sangat mendayu weyy! Aku pun terdetik dalam hati taknak tegur sebab nanti nenek suruh aku teman dia sampai maklong balik. Hahahahahahaa cucu derhaka betul πŸ˜…

Aku pun terus blah sebab malas nenek tahu aku datang. Masa tu tak ada apa-apa yang berlaku pun. Selepas seminggu, aku pun pergi rumah maksu sebab nak ambil bubur pulut hitam. Bila sampai rumah maksu, maksu ajak aku borak-borak sebab dah lama aku pergi rumah dia sejak aku kerja. Busy je memanjang πŸ˜‡

Entah macam mana, aku cerita pasal dengar nenek menangis dan aku blah sebab taknak nenek tahu yang aku datang. Terus maksu aku terkejut! Maksu cakap nenek mana ada kat rumah hari tu. Nenek pergi rumah nenek saudara aku. Malam baru nenek rumah. Rumah tu memang kosong masa tu sebab tu maklong kunci macam tu je rumah.

What?! Siapa yang menangis weyy? Selepas maksu aku cakap macam tu, automatik aku meremang teruk. Sampai aku tak bagi ma ayah tinggal aku sensorang kat rumah πŸ˜… Sebab aku dengar sebijik suara nenek aku menangis mendayu-dayu tepi tingkap. Balik rumah terus aku cerita ma ayah. Dorang ingat aku tahu nenek tak ada kat rumah tapi dorang taktahu yang aku dengar suara nenek tu.

Terus rasa serik jadi cucu derhaka. Hahahahahahaaa baru sekejap niat taknak layan nenek, terus dengar suara nenek menangis macam tu. Nasib baik sekarang dah bulan Ramadhan, tak ada laa takut sangat πŸ˜“πŸ˜“πŸ˜“

Rumah Sewa Puaka

12:45:00

Assalamualaikum
Maybe ada yang pernah baca dan mungkin tak baca entry aku update tahun lepas berkenaan Hantu Atau Ilusi. Alaa kisah rumah sewa aku masa zaman belajar πŸ˜‘ Hari baru teringat nak update lagi pasal rumah sewa tu walaupun dah berbulan-bulan aku habis belajar πŸ˜‰

Selepas aku dengan housemates di "usik" oleh benda tak berapa nak bertuah tu. Kami sekali lagi diusik pada siang hari okay! Masa tu waktu lunch dan kami makan kat ruang tamu sambil borak-borak. Tetiba aku tercerita kisah hantu serata Malaysia nie laa. Aku kan pembaca tegar Fiksyen Shasha.

Bayangkan masa tu pintu bilik L1 dan L2 memang tertutup tapi secara tiba tiba pintu bilik tu macam dihempas dengan kuat. Gedegang! Kami semua terus pandang sesama sendiri dan pandang kedua-dua pintu bilik tu. Aikk! Pintu memang tertutup tapi kenapa bunyi? πŸ˜“

Lepas bunyi yang pertama, aku sambung bercerita lagi *dasar degil*. Tak sampai lima minit, sekali lagi pintu kedengaran dihempas dengan kuat. Weyy! Pintu tu memang tertutup kot 😭 Apa nie main pintu siang hari? Kau ingat kami semua nie Ahmad Albab ke? 😞

Pernah jugak time maghrib, aku tengah siap bahan-bahan nak masak kat dapur. Aku sensorang je kat dapur sambil potong bawang dan housemates tengah layan cerita Tundukkan Playboy Itu. Kaki aku tak reti duduk diam. Sambil potong bawang, aku letak kaki aku atas kekuda kabinet bawah. Entah tiba-tiba ada tangan dari kabinet dalam sentuh kaki aku. Menjerit weyy time maghrib!

Tangan siapa? Takkan housemates aku cerdik pandai nak duduk dalam kabinet yang super gelap, panas dan bersepah tu. Memang rasa macam taubat je taknak letak dah kaki kat situ 😭 Sampai sekarang macam dapat rasa lagi "tangan" yang sentuh kaki aku tu.

Sejujurnya, memang rumah sewa tu berpuaka. Masa aku semester akhir lagi beberapa nak habis, jiran depan dah lari dari rumah sebab kena usik teruk sangat. Tapi bukan rumah je berpuaka, penghuni rumah-rumah sewa dalam pagar tu semua berpuaka. Gelak tak ingat tak kira waktu 😚 Hahahahahaa dah habis dah pasal rumah sewa. Nextime aku story lagi pasal satu lagi kena usik waktu petang.

Ku Kirim Cinta Full Episode

22:48:00

Assalamualaikum
Sinopsis:-
Zarul dan Nisha terkenal sebagai pasangan paling romantik di kolej mereka. Kehebatan Zarul merangkai ayat-ayat cinta memang memukau. Selepas menamatkan pengajian Diploma, Nisha ditawarkan belajar di Australia, manakala Zarul meneruskan pengajian ijazah di tanah air.

Ketika Nisha di Autsralia, percintaan mereka diteruskan lewat e-mail dan WhatsApp. Setahun kemudian, Zarul disahkan menghidapi leukimia tahap kritikal dan hayatnya tidak lama. Zarul menyembunyikan penyakitnya daripada Nisha dan membalas kiriman rindu Nisha seperti biasa.

Apabila keadaan Zarul makin kritikal, Zarul meminta sepupunya Farhan menyamar sebagai dia untuk membalas e-mail dan WhatsApp Nisha kerana tidak mahu pelajaran Nisha terganggu. Jika dia ditakdirkan meninggal, Zarul mahu Farhan terus melayani Nisha sehingga Nisha habis belajar.

Andainya Takdir Full Episode

22:34:00

Assalamualaikum
Sinopsis:-
Mengisahkan ketabahan Fatihah (Nina Iskandar) dalam mempertahankan rumah tangganya bersama Airil (Shukri Yahya) yang penuh cabaran. Pasangan suami isteri ini mempunyai seorang puteri yang bernama Aleeya (Puteri Balqis). Kehidupan tiga beranak ini sentiasa dalam keadaan genting kerana Airil merupakan seorang yang panas baran dan cemburu buta. Segala perbuatan Fatihah dipantau oleh Airil dan setiap perbuatan Fatihah yang dilakukan tanpa kenan Airil, Fatihah pasti akan dipukul sehingga lebam.

Fatihah yakin bahawa dia mampu bertahan dengan sikap suaminya yang sebegitu demi Aleeya. Namun, kesengsaraannya tidak tertumpu kepada suaminya sahaja, sikap ibu mertuanya pula tidak menyumbangkan sebarang kebaikan dalam perkahwinannya. Ibu mertua Fatihah, Normah (Sheila Mambo) sentiasa bersikap keras kepala, menghasut, dan berprasangka buruk sentiasa membuat Fatihah kegetiran. Normah sememangnya tidak disenangi orang kampungnya kerana sikapnya yang suka menuduh tanpa soal siasat. Fatihah juga tidak terlepas daripada menjadi mangsa buli emosi Normah apabila segala permintaan Fatihah kepada suaminya ditentang olehnya. Airil pula sentiasa menyebelahi ibunya sehingga sering membuat Fatihah berasa terpinggir.

Pahit getir Fatihah bertambah lagi dengan iparnya, adik kepada Airil, Norlin (Annie Ariffin) yang obses kepada kanak-kanak sentiasa dengki terhadapnya kerana Norlin tidak mampu untuk mempunyai zuriat. Cemburu dengan Fatihah yang cantik, tambahan pula mempunyai Aleeya, seorang anak yang tidak kurang cantiknya dan bijak, Norlin sentiasa menghasut ibunya untuk memaksa abangnya pulang ke kampung kerana Norlin ingin bermain dengan Aleeya. Sekiranya tidak dituruti permintaannya, Norlin mengugut untuk tidak pulang ke kampung juga.

Sungguhpun Airil mempunyai masalah panas baran dan sentiasa memukul Fatihah, dia sebenarnya terlalu menyayangi Fatihah. Airil juga berusaha untuk mengubah sikapnya dengan mempelajari cara-cara untuk mengawal sikap cemburu dan kemarahannya yang melampau itu.

Dapatkah perkahwinan Fatihah bersama Airil bertahan? Mampukah Fatihah bertabah dengan segala cabaran kehidupannya? Adakah Normah, Norlin, dan Airil berubah sikap demi mengecapi sebuah keluarga yang harmoni?

Resepi : Keropok Lekor Bakar

12:00:00

Assalamualaikum
Hari nie rajin update sikit sebab tengahari nanti aku tidur. Mengantuk mata hoyy! Masuk office kena check email lagi, social media official yang resort and semak apa-apa yang patut. Memang mengantuk mata nie mengalahkan orang tak tidur seminggu πŸ˜‚

Okay, resepi hari nie ialah keropok lekor bakar. Dengar nama pun dah terbayang keropok lekor bakar tu kan? Jangan terbayang cendol bakar pulak. Keropok nie aku bakar betul. Bila fikir balik, nie kali kedua aku buat keropok bakar. Kali pertama masa ramadhan tahun 2014. Hahahahahaaa after three year, aku buat lagi.

Resipi Keropok Lekor Bakar by Eyqa Hasnan

Bahan-bahan

1. Keropok lekor
2. Minyak masak
3. Handphone

Cara-cara

1. Panaskan minyak masak sehingga betul-betul panas
2. Masukkan keropok lekor yang dah sudah dipotong ke dalam kuali
3. Main handphone sambil scroll newfeeds facebook, chatroom whatsapp group, scroll timeline twitter
4. Angkat keropok yang sudah rentung terbakar setelah puas bermain handphone
5. Hidangkan bersama-sama sos

Selamat Mencuba
Lihatlaa dunia! Inilaa hasil keropok lekor rentung terbakar πŸ˜‚ Hahahahahaaa buat kerja tak pernah nak elok. Kononnya nak hidangkan untuk ayah bila dia balik solat terawih, sekali rentung. Eh ehh! Bagi yang nak mencuba, silakan. Nanti share hasilnya tau! πŸ˜‹

Ganjaran Aku Bersedekah

16:58:00

Assalamualaikum
Pernah dengar " tangan yang memberi lebih baik daripada yang menerima " dan " tangan di atas beli baik daripada tangan yang berada di bawah "? Haaa amaran! Entry nie tidak ada bermaksud riak atau takbur ya. Kang ada yang salah anggap, aku cepuk kang!

Aku selalu dengar ayat tu. Sedekah sedekah sedekah.. Aku nie punya laa kedekut nak bersedekah dulu. Bagi aku, duit aku akan habis kalau bersedekah nanti. Tak cukup nak beli apa-apa kalau bersedekah. Jahilnya aku! 😭

Sampai laa satu masa tu, Allah swt bukakan mata aku tentang sedekah. Masa tu aku baru habis belajar dan tengah cari kerja. Dah hantar resume kat banyak tempat. Selalu berdoa agar dapat kerja. Ada hari tu, aku tengah makan tengahari kat dapur. Datanglaa kucing mengiau depan pintu dapur. Entah kenapa aku rajin nak bagi kucing tu makan sedangkan sebelum nie aku malas. Huhuhuu πŸ˜‘

Masa aku hulur kucing tu makan, aku bercakap dengan kucing. Serius weyy! Aku cakap nie kat kucing tu " Doakan aku dapat kerja ya ". Mungkin Allah swt menghantar kucing nie untuk uji aku sama ada aku akan bersedekah atau tak. Start hari tu, aku selalu cakap macam tu kalau kucing tu datang minta makanan.

Ditakdirkan aku dapat panggilan interview dan dapat kerja. Aku percaya tu kerja Allah swt. Aku dapat kerana aku bersedekah dan membantu insan lain walaupun binatang. Doa seekor kucing! Percayalah.

Nie bila aku dah kerja, aku rasa gaji aku tak cukup. Yelaa, gaji kecil je tapi bayar kereta, ptptn and more, habislaa. Kadang-kadang sampai taktahu aku spend duit aku kat mana je. Sekali lagi aku diuji! Aku selalu terserempak dengan orang-orang mintak sedekah. Aku ajar diri aku untuk bersedekah. Ajar diri aku biar tangan aku berada diatas.

Alhamdulillah, dengan perlahan-lahan aku rasa gaji aku cukup. Walaupun dah banyak aku berbelanja, gaji aku masih cukup aku survives sampai next gaji. Tengok! Jangan kedekut. Takkan papa/muflis seseorang itu kalau bersedekah. Terima kasih ya Allah kerana sedarkan aku.

Pilihan Terbaik ESP Shaklee

10:25:00

Assalamualaikum
Selepas aku membebel dalam entry ESP Shaklee Atau Meal Replacement Herbalife, aku ambil masa yang lama jugaklaa untuk berfikir. Aku buat bancian sensorang yang mana lagi okay dan terbaik sebagai meal replacement πŸ˜…

Fikir punya fikir sampai duit cukup, aku pun decided beli ESP Shaklee. Aku beli dengan kawan aku je. Berharga RM127.20, murahla tu. Nak tunggu stok bukan main lama lagi tau! 🌝πŸ˜ͺ Semalam baru dapat ESP tu. Excited nak minum okay!

So, sahur tadi first time minum ESP tu. Aku sebenarnya fikir lama sebab aku takut ESP tu rasa macam susu. Aku nie tak minum susu. Hahahahahahaa πŸ˜‚ Tadi aku bancuh sesudu ESP guna sudu susu anak saudara aku campurkan dengan air milo suam. Yummy! Sedap! πŸ˜‹
Untuk cara pengambilan ESP bagi newbie macam aku nie, boleh rujuk entry Irine Nadia Cara Minum ESP Shaklee Yang Betul. Aku harap ESP Shaklee nie beri kebaikan laa untuk aku yang masalah kulit dan berat badan nie 🀣🀣🀣

Semalam perut aku pedih jangan cakapla. Rasa nak berbuka je. Selain pedih perut, rasa mengantuk tu macam tak boleh buka mata. Dalam setengah jam aku tidur-tidur ayam depan pc *takut bos tahu* sambil pegang mouse kononnya tengah buat kerja. Hahahahahahaaa macam tak guna je pekerja macam nie.

Okaylaa, nak sambung siapkan design berlambak nie. Kang tak siap, bos marah! Lusa baru off day, macam lama sangat je nak kena tunggu 😒 Waktu tengahari bulan Ramadhan memang syok kalau dapat lelapkan mata weyy!
❝ Lepas nie nak tukar template blog laa. Rasa macam tak matured je design sekarang. Hahahahahahaahahahaaa 🀣🀣🀣🀣🀣  ❞

Buffet Ramadhan Ulek Beach Resort 2017

16:28:00


Assalamualaikum
Kalau dah bekerja, apa-apa yang company tu buat mesti kita akan promote baik punya kan? So, aku yang bekerja di resort terkenal di Dungun nie, aku nak promote laa apa yang terbaru resort aku buat.
Taraaa! Nie buffet ramadhan untuk tahun 2017. Resort pun di pantai timur kan. So, buffet kali nie tertemakan Selere Awok-Awok Kite. Confirm! Makanan yang disediakan memang sedap dan ada live stall. Korang order apa korang nak makan dan dibuat secara live depan mata. Lagi satu, buffet line memang meriah dengan makanan.
Haaa! Yang duduk jauh, jangan risau kerana disini ada menyediakan packages bilik. Terbaik punya harga dan accommodations okay! Kalau berminat, boleh call resort ditalian 098482211/1100. Harga kita boleh bincang lagi *bincang dengan aku je*

Facebook : Ulek Beach Resort
Instagram : Ulek Beach Resort

Tips/Petua : Hilangkan Jerawat Dengan Cepat

12:51:00

Assalamualaikum

Hari nie nak kongsi tips atau petua yang aku dapat dari facebook. Taktahulaa menjadi ke tak pada korang tapi untuk kali pertama aku buat semalam, so far okay. Itu pun baru kali pertama aku cuba. Hahahahahaa risau jugak kalau tiba-tiba kulit makin breakout.

So, semalam gigihlaa aku rendam beras setengah jam dan blend bersama-sama kunyit hidup. Sepatutnya kena rendam beras tu semalaman tapi disebabkan level kesabaran sangat tidak subur, aku rendam sekejap je. Hasilnya? Beras tak lembut dan tak hancur sangat. Ehh! Okay apa, aku jadikan scrub.
Aku tempek kat muka selama setengah jam. Selepas sepuluh minit tempek tu, memang kulit akan rasa tegang tapi tak pedih. Gatal-gatal sikit je lepas tu tak rasa gatal dah. Bila dah setengah jam, reti-reti laa pergi cuci muka tu. Tapi janganlaa kau siram macam tu je muka dengan air. Ambil sedikit air untuk basahkan tapak tangan dan kau urut muka tu. Ala-ala pakai scrub mahal gitu.

Tonyoh-tonyoh area t-zone tu, buat bulatan penuh sekali di area pipi dan seluruh muka okay. Dalam 3 hingga 5 minit je. Kang lama-lama, cramp pulak tangan tu. Lepas tu, cuci laa muka sebersihnya. Cuci pakai cleanser selepas guna air biasa. Aku guna cleanser cetaphil je and rasa lembut je kulit lepas scrub macam tu.

Lepas tu, keringkan kulit muka tu, sapu dalacin t area jerawat yang tengah kembang mekar tu. Ingat! Jangan lepas kau scrub muka tu, kau expect jerawat kau terus dituai oleh scrub tu. Rajin-rajinlaa bersihkan muka tu. Aku pun nak try lagi malam nie. Sebab beras dah rendam lagi sejak semalam. Hahahahahahaaa 🀣
Credit to Aya Zuki

ESP Shaklee Atau Meal Replacement Herbalife

12:16:00

Assalamualaikum

Dah habis update and publish entry Kekal Gemuk Atau Turunkan Berat Badan, terus dapat idea nak update entry nie pulak. Bukan apa, makin stress bila fikir dah nak Ramadhan tapi aku still gemuk dan tak mulakan diet lagi. Ingat tak stress ke woyy!

Aku nak kahwin, aku nak ada anak-anak soleh dan solehah, aku nak ada level self confident yang tinggi. Kalau gemuk macam nie, celah mana nak datang self confident tu. Celah mana nak dapat jodoh weyy? Kebanyakkan lelaki sekarang nak kurus macam bihun, putih macam tepung gomak, flawless macam telur rebus πŸ˜’

So, aku nie terfikir nak buat diet atkins sambil consume something sebagai meal replacements. Ada yang suggest Shaklee ESP dan ada yang suggest Herbalife. Kedua-duanya berfungsi sebagai meal replacement dan sesuai jugak untuk diet. Aku pun apa lagi, terus confuse nak pilih mana satu.

Okay, let's go through one by one.
Shaklee ESP
  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant macam saya sekarang : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang menyusu anak bertuah dan anak kesayangan : ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat. 
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang. Nafsu nak makan sokmo pun kurang.
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural beauty you!
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa lemah. Laar dan dahaga tu biasa la, itu dugaan tuhan bagi sebagai ujian.
Herbalife
  • Kajian sains di sebalik kejayaan : Doktor sains dan ahli nutrisi yang ternama di AS menjadi anggota Lembaga Penasihat Perubatan dan Saintifik Herbalife, untuk memastikan produk-produk Herbalife mencapai atau melebihi piawaian paling tinggi yang boleh dicapai.
  • Keseimbangan alam semulajadi dan sains : Menggabungkan bahan-bahan semulajadi dengan teknologi sains membolehkan Herbalife mencipta suplemen harian perlu yang kaya dengan protein tambahan yang dialu-alukan untuk sebarang gaya hidup.
  • Bahan-bahan Herbalife : Hanya bahan-bahan yang diperoleh daripada sumber semulajadi yang paling tinggi kualitinya dari setiap pelosok dunia dimasukkan dalam produk-produk Herbalife.
  • Produk-produk yang mudah diguna dan dibawa ke mana-mana : Ini adalah produk-produk yang tepat untuk anda dan pelanggan-pelanggan anda, samada untuk mengurangkan berat badan, mengekalkan berat atau seboleh-bolehnya menjadi sihat atau gembira.
Huwargghhh! 😭 Sekarang dah confius nak consume yang mana satu. Kuat rasa hati nie nak consume Shaklee ESP. Bukan apa, budget bulanan tak berapa besar. Kalau terlari budget, merana hari-hari sementara nak tunggu next gaji. Huhuhuu 😭😭😭

Actually, hari nie first day aku nak start diet. Gila laaa kan? Drastik aku nak mulakan diet nie. Kalau tak mampu, aku akan try tukar cara diet lagi. Nak kena latih diri sebelum Ramadhan. So, menu aku hari nie?

Disebabkan aku bekerja, aku masak pagi tadi sebelum pergi kerja. Breakfast nie nugget tiga biji *tak sempat goreng telur sebab dah lambat sangat*, lunch nanti ayam goreng dua ketul dan kangkung goreng. Weyy! Nak telan sayur hijau nie susah sebab aku tak makan sayur. Doakan aku biar cepat kurus. Nak muhasabah diri dan motivasi diri sendiri jap.

Haaa lupa nak story! Aku ada nak green tea boh dan lemon. Nak try detox jap. Aku harap tak ulang alik toilet banyak kali. Penat weyy kalau asyik ulang alik toilet je. Perut aku nie dah laa jenis sensitif macam mana. Pantang salah makan, buka booth lepak laa dalam toilet tu nanti 😭

Kekal Gemuk Atau Turunkan Berat Badan

16:27:00

Assalamualaikum

Masa macam nie baru nak update blog. Bukan apa, idea tengah melimpah ruah nie *rezeki*, baik aku update blog. Kalau lambat update, alamaknya hilang idea. Yang ada sifat malas yang amat tu je laa. Okay, let's go through with this merepek aku 😏

Pernah dengar beauty is pain? Pernah dengar tak? Mustahil tak pernah dengar, kan kan? Yang mana bergelar gadis, perempuan atau wanita nie, mustahil tak pernah dengar. Aku nie banyak betul masalah sekarang. Masalah dengan penampilanlaa. Sedihnya!

Siapa yang follow blog aku, mesti pernah terbaca kisah terbaru aku pasal Muka Breakout Disebabkan Tati Skincare dan Cosmoderm Atau Sebamed. Taktahulah apa nasib hidup aku. Mungkin aku nie tak bermotivasi diri sendiri. Hidup tak berdisiplin dengan betul 😭

Selain muka bermasalah, aku ada masalah lagi besar iaitu berbadan besar. Hahahahahaa besar weyy dah macam mak mak orang. Sampai orang selalu panggil aku 'kakak' walaupun aku nie baru 22 tahun dan orang yang panggil aku 'kakak' tu berumur 32 tahun. What theeeeeee πŸ˜‘

Selepas aku buat upacara tilik diri sendiri depan cermin, aku rasa terbit sedikit rasa nekad dalam hati nie nak kurus. Nak kurus sebelum raya dan konvo. Sebab level confident makin menurun bila tengok bentuk tubuh sendiri. Apa yang rasa nak sangat buat, aku nak diet atkins.

Diet atkins zero carbohydrates. Masalahnya aku nie jenis tekak orang kampung yang takleh tinggalkan nasi langsung. Wajib makan nasi. So, teragak-agak nak beratkins. Ada readers aku nie yang sedang beratkins? Boleh kongsikan tak pengalaman korang?

Aku jadi nekad nak beratkins bila semalam ayah membebel pasal tubuh aku dah semakin gemuk sejak habis belajar. Yelaa, makan makin sedap je. Everyweek seafood, mana tak gemuk weyy! Seriously, aku nak kurus dan sihat. Aku nak pakai kebaya, nak pakai baju cantik-cantik. Dah taknak ada spare tyres 😭
❝ Eyqa, kuruslaa. Ayah takut tengok tubuh tu. Dah gemuk semacam je. Jangan sampai ada penyakit, susah nanti. Sekarang ayah ada, bolehlaa tolong hantar berubat. Kalau ayah tak ada nanti, macam mana ? ❞ - Ayah 😭😭😭

Review : Tri-Pearl Eyecare

10:29:00

Assalamualaikum
Siapa sini ada masalah mata? Rabun? Silau? Ada tak ada tak? Kalau ada masalah macam tu, aku ada penyelesaiannya. InsyaAllah berkesan. Tapi jangan lupa tau! Pergi check mata untuk rawatan lanjut. Mata nie aset penting. Jangan tak jaga pulak.

Aku nie ada masalah mata sejak umur 14tahun. Tapi tak pakai cermin mata pun okay. Sebab bagi aku tak teruk sangat. Bila dah masuk belajar, baru laa rasa mata nie makin teruk. Dah semester empat baru check mata dan buat cermin mata. Power? 75 je. Silau tinggi sikit!

Bila dah masuk alam pekerjaan nie, belajar pakai lens pulak. Over kan? Disebabkan rasa macam terseksa je bila rabun nie, aku minum Tri-Pearl Eyecare nie. Ya ampun! Excited okay minum sebab tak sabar nak hidup tanpa cermin mata. Bebas! Pandangan tu unlimited.


Ramuan berkhasiat yang terdapat dalam tu ialah Lutein, Jus Oren, Madu, Lobak Merah, Tomato, Bilberry, Sunflower Seed dan Brokoli. Seriously sedap sangat rasa Tri-Pearl Eyecare nie. Banyak ramuan dalam satu botol. Siapa taknak hoii?

Kelebihan? Haruslaa ada kelebihan tersendiri. Tri-Pearl Eyecare merawat masalah-masalah mata seperti rabun jauh, rabun dekat, silau, mata merah dan eyebag. Haaa! Memang sesuai dengan aku yang super rabun nie. Siapa nak mata yang sihat dan cantik raya nanti sempat lagi minum nie.

Dibawah nie antara testimoni customer yang pernah cuba. InsyaAllah tak menyesal.



Ohh yaaa! Lupa nak bagitau. Cara nak minum Tri-Pearl Eyecare nie mudah je. Korang boleh minum dua kali sehari. Dua je okay! Pernah makan ubat antibiotik tak? Ubat tu tak boleh skip kan? Kena habiskan, bukan? Samalaa macam yang nie. Makan dengan konsisten. Baru hasilnya da'bomb!

Harga mampu milik nie RM60 (Sebotol)

Kalau nak tahu lebih lanjut atau nak deal dengan orang dia, boleh contact:-

Facebook : Tri-Pearl Eyecare
Whatsapp : 013-3690717 (Encik Zul Saleh) 

Cosmoderm Atau Sebamed

16:01:00

Assalamualaikum
Alhamdulillah, lepas aku share pasal ' Muka Breakout Disebabkan Tati Skincare ' nie, ada yang bagi kata-kata semangat dan kongsi pendapat apa yang patut or tak patut guna. Di twitter pun ada jugak yang bagi cadangan. Terharu sis!

Sekarang aku tengah search lagi skincare kat drugstore or farmasi. Memang sekarang ada dua skincare yang menarik hati aku. Oh ya! Buat masa sekarang dan dah serik nak pakai skincare di mana-mana kedai kosmetik. Menjahanamkan muka je! Siapa yang pengasas skincare tu, tanggunglaa akibatnya sebab rosakkan kulit orang. Sakit hati aku! Dah tahu produk tu merbahaya, jangan jual. Kita nie semua beli sebab asyik promote dijamin selamat. Cehh!


Haaa nie laa dua pilihan yang aku ada sekarang. Taktahu nak pilih yang mana satu. Aku nak yang betul-betul sesuai dengan kulit muka aku. Sebab kulit aku jenis combination. Oily, berparut, kusam, berjerawat dan gelap gelita macam gerhana. Apa yang sesuai oii? Rasa hati nie nak guna cosmoderm je.

Siapa yang dah pernah guna cosmoderm? Macam mana korang punya feedback tu? Positive or negative? Jom kongsi korang punya feedback tu. Thank you in advanced.

Muka Breakout Disebabkan Tati Skincare

12:56:00

Assalamualaikum

Rajinkan diri nie untuk update blog walaupun busy macam apa je sekarang. Yelaa, tengah siapkan segala mak nenek designs untuk Buffet Ramadhan tak lama lagi. Aku taip entry nie taktahu ada yang baca ke tak. Takpelaa, at least jadi diary aku. Okay, stop mukadimah!

Haritu aku pakai Tati Skincare. Muka aku yang kusam gara-gara tersalah pakai local product Babies Blink jadi flawless. Parut pudar, jerawat tak ada, cerah yang berbeza. Sampai ramai yang tegur dan housemates aku cuba pakai Tati Skincare. Memang lawa oii!

Bila aku stop pakai, jerawat naik satu persatu. Besar besar okay! Lepas tu muncul jerawat pasir atas dahi. Kulit slowly bertukar gelap dan kusam sampai buruk je rasa. Masa tu hanya Allah swt je tahu level confident jatuh merundum sampai sekarang.

Tapi bulan lepas aku cuba beli Nano White di drugstore. Excited tu jangan cakaplaa. Siap terbayang-bayang muka dah cantik tak lama lagi. Bila guna Nano White tu, jerawat tak naik cepat sangat. Tapi muka jadi makin gelap dan kusam. Allahu! Sedihnya!

Sampai masa aku nak meeting dengan bos haritu, bos siap perli lagi tanya makan collagen ke. Sedih weyy masa sebab tahu laa muka aku terlampau teruk breakout. Masa standby sebab ada wedding kat resort, budak barista datang tegur aku depan-depan tanya kenapa makin gelap. Rasa nak menangis je masa tu.

So, aku ambil jalan terbaik! Aku dah set nak mulakan rawatan dari dalam. Hari nie first day aku consume supplements. Aku makan Virgin Coconut Oil (VCO) D'Aura dan Vitamin C Pahang Pharma. Keberkesanan taktahu lagi macam mana. Testimoni banyak yang cakap kulit makin okay. Skincare je taktahu nak guna apa. Ingat aku try Cosmoderm Vitamin E tu. Cuma sunblock taktahu nak try mana satu. Any suggestion?
❝ Doakan supaya kulit muka aku kembali pulih ya. Penat tau bila selfie, kena edit letak filter sebab malu nak upload gambar muka breakout! ❞

Busy Mengalahkan Perdana Menteri

09:06:00

Assalamualaikum
Baru update blog dan apa yang tertangguh dalam blog nie. Maaf sebab terlampau busy sejak kerja nie. Balik rumah dah tak on laptop sebab penat. Kat office pun settle kerja yang tertangguh je. Tak buat kerja lain. Banyaknya kerja sekarang!

Macam biasa janji melayu macam aku nie. Janji akan kerap update blog tapi non adoooooo. Hahahahahahaa.. Free waktu lunch je kejap. Lepas tu busy sangat. Design, photoshoot and update social network office. Itu laa kerja aku. So untuk luangkan masa dengan blog tu memang tak ada.

Actually, entry nie ditaip semalam. Tapi aku draftkan sebab sempat taip sikit je. Lepas tu sambung kerja. Hahahahahaa.. Masuk office pagi nie, baru sambung taip entry nie lagi. Doa-doakan biar aku rajin update blog nie selalu.

Kerana Anisa Full Episode

09:47:00

Assalamualaikum
Kerana nisa
Sinopsis :-
Kerana Anisa mengisahkan tentang seorang gadis kampung bernama Anisa yang mempunyai cita-cita untuk menjadi seorang peguam dan berjaya dalam hidupnya. Dia berkawan dengan Syukri yang banyak memberikan semangat dan dorongan buatnya.

Syukri berangkat ke London untuk menyambung pengajian manakala Anisa yang juga lulus dengan begitu cemerlang, merancang untuk menyambung pengajian di universiti tempatan. Biarpun berjauhan mereka tetap berhubung melalui surat.

Persahabatan antara Anisa dan Syukri tidak disenangi oleh Long Yahya yang merupakan ayah kepada Anisa. Malah niat Anisa untuk menyambung pengajian juga dihalang oleh ayahnya. Zahid yang menjadi pilihan Long Yahya kerana kekayaannya orang tuanya menghantar rombongan meminang Anisa. Biarpun Anisa membantah, Long Yahya tetap memaksa Anisa berkahwin dengan Zahid.

Zahid bukan lelaki yang baik. Selepas berkahwin, dia melayan Anisa dengan begitu teruk sekali. Boleh dikatakan hampir setiap hari Anisa di seksa Zahir dan Batin. Lebih memburukan keadaan bila Zahid mendapat tahu tentang hubungan antara Anisa dan Syukri.

Apa akan terjadi kepada Anisa. Adakah kebahagiaan akan menjadi miliknya satu hari nanti?

Rezeki Tahun Baru

09:28:00

Assalamualaikum

Rasa macam dah lama sangat je tak update blog. Bukan apa, lately aku asyik update pasal movie je kan. Nie pun ada lagi tak update new episode. Maaf! InsyaAllah malam nie atau esok aku akan update new episode. Harap sabar menunggu!

By the way, alhamdulillah aku dah dapat kerja. Hari nie dah hari kedua aku bekerja disini. But macam biasalaa rules kalau bekerja. Tiga bulan pertama dalam observation lagi. After three month baru kita tengok permanent or fired!

Tak sangka dapat kerja nie okay! Bulan disember haritu aku submit resume, 05012017 office call suruh datang interview 08012017. Masa tu berdebar macam apa je. Bayangkan untuk position tu, hanya lima orang terpilih. Empat lelaki dan seorang perempuan! Tapi yang datang hanya tiga orang. Dua lelaki, seorang perempuan! Aku laa perempuan tu!

Masa tu aku rasa percentage untuk aku dapat positon hanya 0.01% je sebab kena fight dengan lelaki. Weyy! Mostly company nak lelaki for that position kan! Tapi bila office call pada 09012017 suruh masuk kerja 10012017 tu rasa nak melompat je! I win!

Doakan aku berjaya habiskan tempoh observation nie dan dapat permanent position disini. Alaaa, position technician je. Bak kata staff sini, aku staff pertama department IT. Sebelum nie tak ada lagi staff IT sebab hanya ada student praktikal je. Alhamdulillah..

Legend Of The Blue Sea Full Episode

09:56:00

Assalamualaikum

Related image
Sinopsis :-
Drama ini mengisahkan tentang percintaan seorang puteri duyung terakhir dunia dengan jejaka yang merupakan pemnyelamatnya.

Duyung (Jun Ji Hyun) cuba untuk menyesuaikan dirinya di dunia manusia selepas dikurniakan sepasang kaki. Bagaimanapun tanpa diduga penyelamatnya (Lee Min Ho) merupakan seorang penipu yang sanggup melakukan apa sahaja demi duit.

Pelbagai perkara mencuit hati yang berlaku sepanjang tempoh perkenalan mereka berdua.

Suri Hati Mr Pilot Full Episode

12:47:00

Assalamualaikum
Sinopsis :-
Pertemuan Ejaz (Mr. Pilot) dan Warda membuka semula lembaran kisah dua tahun lalu. Peristiwa yang menyebabkan Warda dibuang keluarga atas kebodohan sendiri yang terlalu taasub dengan cinta Muslim!

Getar yang hadir buat jiwa Warda dan Ejaz kalut sendiri. Ejaz diasak cemburu dengan kehadiran Daniel dan Razif yang turut menyimpan perasaan istimewa pada Warda. Akhirnya dia nekad untuk mengahwini Warda.

Perkahwinan yang terbina mula menimbulkan bibit cinta di hati mereka. Namun tika bahagia berada di puncak, Muslim kembali menuntut cinta. Inara mula menyusun rencana. Ejaz mula diburu curiga. Hubungan yang retak menanti belah akhirnya runtuh saat satu kemalangan menimpa Ejaz dan meragut pergi semua impian dan cintanya buat Warda dan dunia penerbangan.

Masih adakah lagi bahagia buat mereka? Layakkah Warda menjadi suri hati buat Mr. Pilotnya? Atau akan menjadi racun berbisa pada kebahagiaan Ejaz?

Goblin Full Episode

22:48:00

Assalamualaikum
Image result for sinopsis goblin drama korea
Sinopsis :-
Starring Gong Yoo, Lee Dong Wook, Kim Go Eun and Yoo In-na, Goblin tells the unusual story of two accidental roommates: a handsome 100-year-old goblin and a forgetful grim reaper, who helps the dead pass through to the next world.

The goblin (Gong Yoo) is sick of the immortal life, and wants to end it by falling in love with a human mortal. Meanwhile, Euntak (Kim Go Eun), who can see the dead, falls in love with the goblin but has to avoid the naΓ―ve reaper (Lee Dong Wook) in order to cheat death.